Biljna kupka za djecu

Biljna kupka za djecu

Što su biljne kupke dobre za bebe?

Terapeutske funkcije biljnih kupki mogu biti različite. Ovisi o vrsti trave ili mješavini bilja koju dodate u kadu kada kupate dijete. Kupke s dodatkom biljnih infuzija mogu ublažiti umor u djece, očistiti i tonirati kožu, poboljšati procese razmjene u dječjem tijelu, ublažiti prehladu i bol, dovesti živčani sustav u red, osloboditi dječaka iritacije kože itd. Ali morate znati da željeni učinak biljnih kupki postiže tek nakon punog tijeka tih postupaka. Najmanje 10 puta, pa čak i više takvih postupaka treba biti učinjeno.

Dvostruke biljne kupke su ugodne jer se lako kuhaju i imaju ugodnu aromu. Trajanje kupelji uz dodatak biljnih infuzija traje od 5 minuta do 20 minuta. Najlakši način za pripremu takve kupelji je pripremiti infuziju i jednostavno ga dodati u kadu gdje se nalazi topla voda. Infuzija je napravljena od određenih biljaka koje su odabrane ovisno o rezultatu koji želite postići. Iz ovog izračuna uzmite količinu trave – 100 grama sušenog ili 600 grama svježe trave po tri litre vode.Voda je kuhana na vatri, dodana je trava koja vam je potrebna, sve je vruće, uklonjeno iz vatre. Nakon što se ta smjesa infuzija jedan sat u termos.

Postoji nekoliko jednostavnih metoda za pripremu biljnih kupki za bebe. Kada koristite topljive sastojke koji se prodaju u ljekarnama (gel s aloe i sl.), Morate ih otopiti jednostavno u vodi za kupanje.

Biljne kupke za malu djecu

Prije kupanja djeteta u biljnoj kupelji potrebno je tretirati kupku s bebom sapunom ili soda. Biljne kupke su vrlo korisne za bebe. Alienske tvari (ksenobiotike) koje su prisutne u vodi, vezuju i neutraliziraju bilje, a imaju blagotvoran učinak na dječju kožu. Nije preporučljivo miješati bilje za malu djecu. Preporuča se posipati travu posebno (za 10 litara vode – 2-3 žlice sirovina). Grass uliti dvije šalice kipuće vode, nacrtati, naprezati i dodati vodu za kupanje.

Da su djeca dobre ona ili druge biljne kupke

Kada je dermatitis, sa suhom kožom kod djece, preporuča se koristiti kupku s zobenom kašom. Činjenica je da zobena kaša sadrži mnoge korisne za kožu različitih vrijednih sastojaka i ulja. Kada koristite zobene pahuljice za kupanje, morate ga staviti u vrećicu.Da biste to učinili, uzmite metar od gaze i napravite torbu. Pet minuta, stavite vrećicu zobene pahuljice u kadu napunjenu toplom vodom, a zatim stisnite. Tijekom postupka, dječja koža se hrani hranjivim tvarima, vlaži i postaje mekša.

Opuštajuće i osnažujuće biljne kupke su dobre za djecu od infuzije takvih biljaka poput kamilice, žice, koprive, timijana, itd. Također možete kombinirati bilje. Na primjer, kamilice, vlak, majčina dušica ili vlak, kopriva, origano ili riblji lišća, kamilice, breza, vlak itd. Nakon takve kupelji beba će biti mirna i dobro spavati.

Na prvom znaku prehlade kod djece preporučuje se kupka s eukaliptusovim uljem. Ovo ulje je poznato po tome što je prirodni dezinficijens i savršeno pomaže u rješavanju hladnoće i hladnoće.

Ljekarne imaju posebne naknade za kupanje ("bye-bye", sedativi, za kožu i mnoge druge). Prije korištenja takvih biljnih preparata, pažljivo razmotrite što se ova biljka služi. Nije preporučljivo koristiti ove troškove za namjeravanu svrhu.

Biljne kupke za djecu su vrlo korisne, oni će vam pomoći nositi se s mnogim bolestima. Ali prije nego što započnete tečaj biljnih kupki, posavjetujte se s liječnikom.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: