Kako odabrati češalj?

Kako odabrati češalj?

Četiri i razne četke u pravilu se izrađuju od metala, drveta, plastike, keramike, a ponekad i od silikona ili slonovače. Čekinje mogu biti prirodne i umjetne. Stručnjaci, naravno, savjetuju koristiti četke za kosu s prirodnim čekinjama, najbolja opcija smatra se svinjskom vunom. Međutim, trošak češlja s prirodnim čekinjama je nekoliko puta veći od cijene četkica od umjetnog materijala.

Najsigurniji i pravedniji smatraju se drvenim češljem. No, njihovi češaljovi su prikladni samo za češljanje kose ili primjenu boja i maski kod kuće, budući da drvo ne sudjeluje u kemijskim reakcijama sa svojim sadržajem. Od nekih vrsta drva čine češaljima s ljekovitim svojstvima. Ali svojstva nestaju ako je proizvod lakiran.

Plastični češalj se smatra korisnim jer su vrlo higijenski. Samo se peru, osuše brzo i ne pogoršavaju vlagu. Međutim, plastika brzo akumulira statički elektricitet. Stoga, dobri češaljovi obično su prekriveni posebnim antistatičkim rješenjem.

U prošlosti su metalni češalj bili popularni, ali danas ih frizerima ponekad koristi.Metalni češalj brzo eliminira statički elektricitet. No, u ovoj vrsti češlja postoje neke nedostatke, za češljanje svaki dan neće raditi, jer je metal vrlo štetan za niti.

Silikonski češalj obično nije izrađen od čistog silikona. U pravilu, to je legura od plastike i silikona, a ponekad se dodaje i guma umjesto silikona. Budući da su također vrlo higijenski, ali i dobri protiv statičkog elektriciteta, mogu se boriti s plastičnim češljevima. Kada kupujete češalj, morate obratiti pozornost na kvalitetu češlja. Pobrinite se da cijela četka za kosu, uključujući zube, bude dobro polirana. Ne bi trebalo biti oštrih kutova koji mogu povrijediti vlasište kada se češlja.

Da biste odabrali pravu češalj morate uzeti u obzir vrstu kose i njihovu duljinu. Odabrali smo mnogo različitih češlja jer nema univerzalnih. Ako imate ravnu kosu, takozvana riblja kost je najbolja. Ovaj češalj s rijetkim zubima i mekim kuglicama na krajevima. Zahvaljujući njoj, kosa joj je lako razvedena, nije gurnuta i rastrgana. A za češljanje mokre dlake preporuča se samo korištenje riblje kosti.Međutim, ako imate kovrčavu kosu, onda taj češalj neće raditi za vas. Ljudi s kovrčama i glatkim dlakama bolje odgovaraju drvenim ili plastičnim češljevima s velikim rijetkim zubima. Kako bi se osiguralo glatkoću kose, koristite češalj ugljika, jer savršeno klizi i ne ošteti strukturu kose. Za kratku kosu, kapice s velikim zubima su također izvrsne. Ako je kosa jako zbunjena i elektrificirana, metalni češalj će doći do spašavanja, ali morate ga moći koristiti, inače ćete možda imati ozljede na koži.

Silikonski češalj preporučuje se ako je kosa posuta. Oni dezinficirati dlake prilično dobro bez štete njima. Izbor četke ovisi o istim načelima kao i izbor češlja. Trebate znati što treba kosu. Ovdje je vrijedno obratiti posebnu pozornost na čekinje. Naravno, prirodni čekinje puno su bolji, jer savršeno razotkrivaju kosu, a ne ih elektrificiraju, a osim toga, to je jače i učinkovitije. Određivanje prirodnih ili umjetnih čekinja je vrlo jednostavno. Ako se, kada se zagrije s sušilom za kosu, čekinje počinju ispuštati određeni miris, to znači da je prirodno.S umjetnim čekinjama sve je puno jednostavnije – pokušajte držati čekinje na dlanu – ne smije se ogrebati. Bolje je odabrati češalj s osnovom od tkanine, ali nisu česti kao s gumom. Gumena podloga nije baš dobra pri klizanju i ima sposobnost povlačenja kose kod češljanja.

Ako ste vlasnik ravne i duge kose, trebate odabrati češalj samo s prirodnim čekinjama. Isti zahtjevi i split završava. Češalj s prirodnim čekinjama donosi izvanrednu glatku kosu. Za osobe s kratkim frizure ili kovrčavu kosu, odaberite češalj s miješanim čekinjama. Češalj s rijetkim i debelim čekinjama i, eventualno, pramenovi čekinja prikladniji su za lomljenje kovrča.

Četka – četke za kosu. Oni također mogu imati drugačiju podlogu i čekinje. Njihov odabir ovisi o željenom rezultatu, ali obično obratite pažnju na njihov promjer, krutost i učestalost zuba.

Grudnjaci s prirodnim čekinjama smatraju se najboljima. Čekinje mogu biti konj ili svinjetina – ovo je najbolji materijal, jer čini kosu sjaj i kosa ostaje u obliku dulje.Sjeckanje metalnom bazom i prirodnim čekinjama pomaže u stvaranju kovrča, a kombinirani, naprotiv, pomaže izravnati. Općenito, preporučuju se polukružni i okrugli češalj za izravnavanje i oblikovanje kovrčave tanke kose, okvira – dati volumen na korijenima. Važno je pri odabiru češlja da obratite pažnju na njegovu ručicu. Ne smije se skliznuti iz ruku, tako da površina mora biti rebrasta od gume ili silikona. Stručnjaci kažu da u kućnom setu mora postojati češalj "riblja kost", četka za masažu i četkanje. Ako ne oblikujte kosu svaki dan, onda će ovaj skup biti dovoljan.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: