Kako se riješiti bradica na prstima?

Kako se riješiti bradica na prstima?

Burrs: zašto se oni pojavljuju?

Mnoge grudice pojavljuju se u djetinjstvu i prate ih u dobi. Neki ih također "pozdravljaju" tek nakon što su učinili, na primjer, opće čišćenje, kada osjetljiva koža oko noktiju rasprsne i počinje povrijediti neugodno.

Najjednostavniji razlog za pojavu ovih znakova kože je produljeni kontakt s bilo kojim tvarima, deterdžentima. I oni se pojavljuju ako dugo ne brinete o svojim rukama i noktima, a još više ako imate lošu naviku grickanja noktiju.

Često moramo stupiti u dodir s različitim sredstvima i prašcima, a vodu u našim dodirima ponekad je jednostavno odvratna kvaliteta, a ako imate i osjetljivu kožu na rukama, sve to svakako dovodi do formiranja bolnih bradica. Ako ne uklonite bradavice na vrijeme i ne volite brinuti o svojim rukama, problem stalnog pojavljivanja tih koži jednostavno će postati kroničan. I zbog toga se može razviti paronychia, noktiju ili čak i cijeli prst može biti upaljen (može se pojaviti paraencija). Često se perje samo kao kozmetički problem, ali to nije slučaj.Oni mogu uzrokovati složenije probleme od jednostavnog kozmetičkog nedostatka. Čak i najmanja rana, ako se infekcija dovede u nju, može početi kuhati.

Burrs su često lakmus test onoga što tijelo nema nekih vitamina ili hranjivih tvari. Drugi razlog – kvar gastrointestina. Izgled bradica na prstima može biti potaknut disbakteriozom. Zato, ako imate bradice, odmah se obratite specijalistu bolesti kože: možda je vaše tijelo nedostatno u potrebnim mikroelementima. Tada odlučite za sebe: što trebate učiniti je kupiti potrebne vitamine u ljekarni ili jednostavno povećati unos proizvoda koji sadržavaju vitamin.

Burr se pojavljuju u muškarcima i ženama lijepe polovice čovječanstva. No, muškarci pate od ovog problema češće, jer je njihova koža suha i sklona krušenju. Zato, drage dame, kada se brinete za svoje ruke, ne zaboravite na kožu ruku osobe koja je pored vas.

Kako se riješiti bradica? – Vrlo jednostavno!

Glavna stvar – nemojte odgoditi brigu o svojim rukama dok ne budete na prstima.Naravno, kada se očistite kod kuće ili obavite neku drugu vrstu zadaće, nema načina da se udaljite od praha, ali oni negativno utječu ne samo na kožu ruku, već i na respiratorne organe. No, nakon svega, možete koristiti hranjive, zaštitne kreme nakon svakog dodira s prašcima koji su agresivni u njihovom učinku. Ovo je najlakši način da spriječite pojavu bradica i spriječite.

Ali ako se koža još počela ispucati isušujući se i pojavio se nabor, tada morate pažljivo uzeti posebne škare za nokte, kako ne biste oštetili kožu i uklonili ih. Škare su oštre i tanke, tako da se lako mogu nositi s uklanjanjem bradica. Ne znam kako raditi sa škarama, pokušajte ih ukloniti pincetom. Nemojte pokušavati rastrgati bradavice! Vi samo otežavate situaciju.

Burrs treba ukloniti vrlo pažljivo, bez oštećenja kože, a ranu treba odmah tretirati s nekim antiseptikom. Može se kupiti u bilo kojoj ljekarni. Prije uklanjanja bradica, možete kupiti ruku s toplom vodom i kozmetičkim uljem, tako da koža postane mekana.Ali ako je problem bura već trčanje, onda možete tretirati svoje prste s ljekovitom mast i ostaviti za noć.

Ako ste započeli s problemom, trebali biste trljati prste preko noći s ljekovitom mastom ili krema. Tijekom spavanja, koža će se vlažiti i postati meka, a lakše će se ukloniti bure i pojavit će se rjeđe.

Čestice na prstima često su uzrokovane suhom kožom. Ako imate suhu kožu ili suhoću, trebali biste upotrijebiti sapun s blagim efektom (obični suši kože). Nakon pranja ruku obrišite ruke kako biste izbjegli vlagu i upotrijebili kreme: omekšavanje, vlaženje i čak ulja. To je osobito istinito nakon dodira s kemijskim deterdžentima. Izgled bradica može se spriječiti primjenom sredstava za njegu kože oko noktiju – kutikule. Takvi proizvodi tretiraju bore koji se već pojavljuju i sprečavaju pojavu novih.

Općenito, poželjno je stalno koristiti terapeutske kreme, stvarati hidratantne komore za nokte i kožu ruku. Ako povremeno naiđete na neprilike i neugodnosti, onda ti jednostavni savjeti i slijedite ih će vam pomoći da se riješite ispucane kože zauvijek.

Kako se brinuti o sebi i spriječiti pojavu?

Ako je hladno vani i puše snažan vjetar, prije izlaska, pazite da mazite kožu masnom vrhom, po mogućnosti s hranjivom vrhom. To bi trebalo biti učinjeno oko sat vremena prije nego što planirate napustiti kuću. Potrebno je dati vrijeme da se krema upija u kožu.

Ako ćete napraviti domaću zadaću, gdje ne možete bez deterdženta, odmah nositi rukavice, po mogućnosti na temelju pamučne tkanine. Ako imate talckne osnovne rukavice, onda biste trebali znati da mogu uzrokovati suhu kožu. Prije no što stavite rukavice, morate podmazati ruke s krema s glicerinom ili silikonom. Nakon završetka čišćenja, operite ruke sapunom, uključujući antibakterijske elemente i podmazujte hidratantnom krema za kožu.

I, vjerojatno, u zaključku, vrijedi podsjetiti da ne zaboravite posjetiti kozmetičke salone, kako biste učinili profesionalnu manikuru i maziti svoje olovke s ugodnim kupkama i drugim korisnim postupcima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: