Kosa pada nakon trudnoće

Kosa pada nakon trudnoće

Koliko brzo će se kosa oporaviti nakon trudnoće?

Može se reći da kada je kosa mlade majke ispala nakon trudnoće, to je prirodni proces, budući da hormoni još nisu obnovljeni. Morate znati da će nakon 4-6 mjeseci nakon rođenja bebe hormonska funkcija u tijelu biti potpuno rekonstruirana i zaboraviti ćete na probleme s kosom.

Međutim, moguće je da se hormonska ravnoteža u tijelu poboljšala, i dalje ostaju znakovi pogoršanja kose. Stoga se ženi odmah nakon rođenja preporuča obratiti pozornost na njezinu kosu. S pravim djelovanjem skalp i oštećena kosa mogu se obnoviti i može se spriječiti teški gubitak kose.

Pomoć za kosu nakon trudnoće

Maske od sirutke, raženog kruha, žumanjka pomoći će ojačati kosu nakon trudnoće. Dobro isperite kosu s decoctions od bilja, kao što su kopriva i čičak. Mnogi takvi recepti i svaka žena mogu sami izabrati ono što joj odgovara.

Pa, nakon trudnoće, kraća kosa – nastavit će rasti snažne kose. Nije potrebno napraviti kratku šišanje, jednostavno ga rezati na 5-10 cm.

Hranjenje žena je također važno za obnavljanje kose nakon rođenja djeteta.Izbjegavajte pušenu, mariniranu i slana jela. Uključite u prehranu prirodne i svježe hrane.

Također, mnogi liječnici nakon trudnoće savjetuju da piju vitamine, po mogućnosti multivitamine, posebne za majke koje rade. To će pomoći obnavljanju kose, jer vitamini ispunjavaju nedostatke mikronutrijenata koje tijelo jednostavno treba.

Operite glavom šamponima koji su prikladni za strukturu vaše kose, a zatim mlade majke trebaju koristiti balzam. Kosa će postati mekana i kada se češlja, "će patiti manji gubitak." Četkica bi trebala biti mekana.

Odbacite sušilo za kosu, jer vrući zrak negativno utječe na zdravu kosu i kosu nakon porođaja, što je posebno oslabljeno. Iz istog razloga, izbjegavajte vruće sunce, koristite šešir.

Važan čimbenik je da nakon trudnoće psihološko stanje žene također utječe na stanje kose. Stres i prekovremeni rad treba izbjegavati.

Pravilnom dijagnozom stanja kože i strukture kose započinje njihovo liječenje. To identificira uzroke gubitka i oštećenja kose.Danas postoje nove metode za tretiranje kose, omogućujući istovremeno primjenu posebnih medicinskih preparata na kosu i obavljanje masaže glave.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: