Načine kako napraviti vrhnje s aroma ulja

Načine kako napraviti vrhnje s aroma ulja

Početno kuhanje

Za pripremu ili obogaćivanje kozmetike s aromatičnim uljima potrebno je koristiti samo prirodna ulja. Prije nego što upotrijebite ovaj ili onaj maslac za kremu, provjerite jeste li alergični na njega. Da biste saznali, nanesite 2% -tnu otopinu ulja na ušnu školjku ili na unutarnju površinu ruke i pričekajte oko 10 sati, ako se ništa ne dogodi, slobodno započnite razne metode pripreme kreme s aromatičnim uljima.

Obogaćivanje krema s aromatičnim uljima

Kod kuće možete izvrsno obogaćivati ​​kozmetiku s aromatičnim uljima. Da biste to učinili, s kremom za lice, prije nanošenja, miješajte 1-2 kapi aromajućeg ulja. Na taj način dobit ćete veliki učinak podizanja. Anti-aging svojstva imaju ružičasto ulje, sandalwood, jasmin.

Načina kako zadržati kuhanu vrhnju

Izrada kozmetike s aromatičnim uljima kod kuće ima svoje osobine. Prvo, takve kozmetičke proizvode imaju mali rok trajanja, stoga se moraju miješati prije uporabe ili ih čuvati na hladnom mjestu. Ali čak i na primjer, u hladnjaku, takva krema neće trajati više od 6 mjeseci.

Priprema kreme za ruke s aromatičnim uljima:

"Čudo od limuna"

Uzmi 5 grama krema za bebe koja ne miriše, 2 kapi ulja limuna, 1 kap geranijskog ulja i bademovo ulje. Zatim temeljito promiješajte sve ovo. Rezultat krema ima izvrstan hidratantni i hranjivi učinak. Također brzo vraća kožu ruku nakon kućanskih poslova.

"Lavanda i Magnolia"

Da biste napravili ovu meku kremu za ruke trebate ulje lavande, bademovo ulje, kadulje, magnoliju i limunovo ulje. Uzimamo ulje badema najviše – 10 grama, svi ostali sastojci, 2 kapi svaki, ali magnolija ulje 1 kap.

Krema za ojačavanje noktiju

Uzmite 1 kap ulja lavande, 5 grama maslinovog ulja, 2 kapi ulja limuna i ulje eukaliptusa. Pomiješajte sve sastojke i svakodnevno se nanesite na kutiku za nokte.

Priprema univerzalnih kreme na bazi aromnih ulja:

"Tvrda krema"

Uzmi 50 grama pčelinjeg voska, 40 grama bademovog ulja, 40 ml ruže vode i apsolutnu ružu 10 kapi. Sve ove komponente su pomiješane i dobivamo kremu guste konzistencije koja se odmah omekšava tijekom dodira s kožom.Ova krema je izvrsna za čišćenje, omekšavanje ruku ili ulje za masažu.

Krema za kokosovo ulje

Uzimamo 50 grama kokosovog ulja, 25 grama ružin vode, 20 kapi eteričnog ulja. Rezultat je vrlo masna krema koja je pogodna za suhu kožu. Također je korisno kao krema nakon sunca.

Krema kakao maslaca

Uzimamo 50 grama ulja infuzirane kalendule, 35 grama kakao maslaca, 5 kapi limunovog ulja, 10 grama pčelinjeg voska, 45 grama cvjetnog hidrolata, 10 kapi ulja lavande i mirre. Kao rezultat toga, dobivamo najviše masnih krema od svih 3x navedenih. Ova krema je pogodna za suhu kožu, napuknuću kožu, uključujući zakrpe na pete i kao kremu za ruke.

Priprema (u 3x krema je ista):

Pažljivo vagamo sve komponente. Uzmite 2 staklene posude od čelika i ulijte badem ili drugo ulje i dodajte vosak (ako se koristi). U drugoj zdjeli prelijte cvjetnu vodu i stavite je na parnu kupelj. Držite na maloj vatri i promiješajte ulje voskom dok se ne otopi.

Zatim dodajte uljnu smjesu s nekoliko kapi cvjetne vode i tukli sve dok se cvjetna voda pomiješa s mješavinom ulja i voska. Na kraju dodajte ulje aroma i ulijte smjesu u staklenku.Stavili smo to hladno mjesto za zamrzavanje.

Evo kako pripremiti kreme kod kuće.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: