Njegu noktiju za bebe

Njegu noktiju za bebe

inventar

Potrebno je pravilno obavljati njegu noktiju i bez obzira na to koliko je dijete staro. Za ovaj postupak morate kupiti: škare za nokte, tako da postoje zaobljeni rubovi i dječja posebna pinceta. Za stariju djecu trebate posebnu datoteku za nokte kako biste uklonili struganje s noktima. Nikad nemojte koristiti setove za manikuru za odrasle! Do četvrtog tjedna dječjih noktiju postaju jači i možete započeti ovaj postupak. Ako sve dobro obavite, onda naučite kako smanjiti nokte nije teško.

Kada rezati nokte

Koliko će vremena biti praktičnije izvršiti ovaj postupak? Povratni rubovi ploče za nokte vrlo su dobri za uklanjanje nakon kupanja djeteta. Nail će postati mekani, što će im omogućiti da rezaju bez ozljede kože prstiju. Prikladno je rezati marigoldi kada dijete spava, kada su svi dijelovi tijela opušteni. Vrlo je prikladno rezati nokte na nogama kada dijete leži na trbuhu. Dijete neće "udariti" kada je noga savinuta na koljeno, lako možete izvesti postupak. Ako beba igra, a zatim rezati nokte je najbolje za dvije odrasle osobe. One će odvratiti pažnju bebe, a drugu da se uključe u marigold.

Pravila i savjeti

Njega za dječju marigulu treba provoditi prema pravilima. Najvažnije je održavanje higijene. Prvo, morate temeljito oprati ruke, svi alati za manikuru trebaju biti temeljito obrisani alkoholom. Kako bi se osigurala sigurnost djeteta, trebate ga uhvatiti u dlan i držite djetetove prste svojim indeksom i palcem. Uzmite djetetov prst i lagano pritisnite na jastučić, tako da se spušta – to će smanjiti rizik od rezanja kože. S nježnim i nježnim pokretima, odrežite nokte, ali ne ispod korijena, ostavite oko jedan milimetar. Možete rezati nokte na rukama, zaokružujući krajeve.

Na nogama, nokte treba glatko rezati (ne zaokruživati ​​krajeve). To će smanjiti rizik od nakupljanja noktiju u koži. Pokušajte izrezati tako da je rub bio na noktu bez grla i glatko. Korištenje noktiju čine nokte glatko. Prečesto da se taj postupak provodi s dječjim čavlima ne vrijedi. Dovoljno je za rezanje noktiju na rukama jednom tjedno, na nogama 2-3 puta mjesečno.

Prva pomoć

Ako se dogodilo da ste dotaknuli kožu – ne brinite. Kad izrežete dječakov prst, ne stavljajte zavoj, budući da ga može povući u usta.Nanesite zavoj na prst i držite dok se krv ne zaustavi. Ako je dijete starije, možete primijeniti zavoj.

Ako dijete ima crvenilo u blizini marigula u kojem se pojavio apsces, tada se rana može tretirati vodikovim peroksidom i tamponom s Levomekol mastom koji se primjenjuje na njega i fiksiranom zavojem. Nosite rukavicu na ručku tako da se zavoj ne pomakne iz rane.

Kada beba počne puzati, prljavština se nakuplja ispod noktiju, koji, ako se proguta, može izazvati različite vrste poremećaja. Prljavština mora biti pažljivo uklonjena.

Ali postoje slučajevi kada beba raste čavao u kožu. Što učiniti u ovom slučaju? Pokušajte kupiti s toplom vrenom vode i furatsilinom (1 tableta furatsilina po 1 šalicu vode). Držite nogu u ovom rješenju neko vrijeme. Ako je koža upaljena, podmažite ga sjajnim zelenim bojama. Ako je čavao duboko usporen, trebate se posavjetovati s liječnikom koji će propisati daljnje liječenje. Ali uz pravilnu njegu dječjih čavala takvi problemi ne bi smjeli biti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: