Permed njegu kose

Permed njegu kose

Preporuke nakon trajanja

Ne biste trebali oprati kosu nakon curlinga 48 sati. Nije poželjno učiniti takve stvari kao što ih izvlačeći, sklupčavši se na kovrčama, polaganjem sušilom za kosu. To će vam pomoći zadržati elastičnost kovrče dulje vrijeme.

Pod djelovanjem posebne pripreme, struktura kose snažno se mijenja u negativnom smjeru. Kosa postaje tanka i suha. Da biste vratili kosu nakon kemijskog postupka, potrebna vam je želja i sposobnost brige za njih. U brijaču treba savjetovati o tome kako se brinuti za kosu, odabrati sredstva koja su prikladna za vašu strukturu kose. Za kosu s pjenilom, bolje je odabrati proizvođača na temelju kojih je provedena pjena. U ovom slučaju, komponente uključene u njihov sastav, će biti skladno harmoniziran.

Nemojte koristiti za njegu i styling proizvode koji su dizajnirani za ravnu kosu. To će vam pomoći u ispravljanju niti, budući da ti alati čine teže. Uzrok cijepanja i krhke kose nakon curlinga su mikrokapljice koje su nastale na vratima kose.Stoga, njegu kose nakon postupka trajanja treba provesti uz uporabu pripravaka za izravnavanje koji sadrže potrebne tvari za to.

Što je potrebno za njegu kose

Danas postoji ogroman izbor kozmetike za njegu kose. Prilikom odabira, morate obratiti pažnju na činjenicu da je napisano na pakiranju da su prikazani posebno za kosu koja je predmet kemijskog napada, jer proizvodi koji su namijenjeni običnoj kosi oslabljenoj kosi najvjerojatnije neće pružiti pravu njegu.

Potrebno je za svaku ženu koja je podvrgnuta postupku, za kupnju posebnog skupa proizvoda za njegu kose. To bi se trebalo sastojati od šampona, kondicionera i balzama, koji sadrži sve hranjive tvari koje će pomoći vlaži, omekšati i vratiti kosu. Operite kovrčavu kosu trebate biti u toploj vodi, ali prije pranja kako bi se voda mogla nagomilati, kako bi se riješile nepotrebne soli.

Ljekarne prodaju posebnu kozmetiku koja promiče obnavljanje kose nakon kemijske ekspozicije. Jednom tjedno, nakon četvrtog pranja, na kose treba nanositi iscjeljenje i masku za obnavljanje. Takve maske sadrže svilene proteine, kolagene, panthenol, keratin.Posebni lijekovi u ampulama, koji se također prodaju u ljekarnama, imaju učinkovit učinak na obnavljanje kose. Takva sredstva primjenjuju se na spavanje na kosi i češljaju, a ujutro isperu.

Za styling kose s pjenom, koristite hranjivu pjenu ili pjenu koja ima regenerirajući učinak na kosu, ali pročitajte količinu sadržaja alkohola na pakiranju. Što je manja, to je bolje.

Kako ne biste naškodili vašoj kosi nakon kemijske ekspozicije

Za kosu koja je podvrgnuta kemijskom postupku, vanjski učinci mogu biti destruktivni: vjetar, sunce, morska voda. Stoga ne pokušavajte mokri kosu dok se kupate u moru, a ne da ostanete dugo na vrućem suncu i na vjetru ili ga sakrite ispod pokrivača.

Ne možete obojiti kosu prije 2-3 tjedna nakon curlinga. Ali ako je potrebno, koristite sredstva za toniranje. Kopiranje kosa treba biti češalj, što ima rijetke zube. Potrebno je sušiti kosu na prirodan način, izbjegavajući utjecaj sušila za kosu.

Ako se pravilno brinete za svoje kemijski zakrivljene brave, ne samo da ćete biti lijepe, već i vratiti sjaj i elastičnost vaše kose.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: