Plava boja u unutrašnjosti kuhinje

Plava boja u unutrašnjosti kuhinje

Narančasta ili plava

Ovdje, na primjer, izgleda li plava boja u kuhinjskim interijerima? Takvo se pitanje sigurno pojavilo u desetak ljudi. To, usput, ne čudi, budući da je plava boja vrlo lijepa i povezujemo se sa nebom i morem. I nebo i more – to je odmorno, mirno, opuštanje. No, nakon svega, mnogi priručnici za dizajn interijera navode da plave boje u kuhinjskim interijerima nisu prioritet. Često, za kuhinju savjetuju žute i narančaste, jer te nijanse utječu na buđenje apetita. Naravno, ova boja, boja sunca, vrlo je lijepa, ali ne morate se prisiljavati i unijeti unutrašnjost kuhinje u nju, ako nemate dušu za to. Iz nekog razloga, mnogi vjeruju da boja uvijek treba djelovati na apetit. No, s druge strane, moguće je da netko ne želi mnogo jesti, ali želi uživati ​​u malim dijelovima i opustiti se. Plava boja je najbolja za njih.

Važna uloga nijansi

Usput, ne zaboravite da plava boja ima mnogo različitih nijansi. I, svatko može odabrati za sebe onaj na koji duša najviše laži.Ako se plava smatra hladnom bojom, plava je toplije, smiruje se. Ako boja nije previše tamna, naprotiv to izgleda vrlo toplo i opuštajuće. I tamne boje izgledaju sjajno u interijeru velike kuhinje, koja je također blagovaonica. U ovom slučaju, plava boja izdaje veličanstvo, osobito ako je namještaj hrast i rezbaren, ili su elementi izrađeni od mramora. Zatim, s plavom, sigurno nećete izgubiti.

Plava boja i stablo

Također, u kuhinji interijera često se savjetuje da kombiniraju plavu boju sa smeđim, drvenastim. Namještaj koji ima drvene elemente prirodne boje, izgleda vrlo udobno i elegantno. U ovom slučaju, plava boja daje osjećaj mirnoće i opuštanja, a smeđa stvara udobnost.

Ne zaboravite na jela

Usput, pri odabiru boje za unutrašnjost kuhinje, ne zaboravite da vam jela ne bi trebala izaći iz raspona boja. Stoga, pazite da se u vašoj kuhinji pojavljuju šalice, tanjurići, ploče i čaše različitih nijansi plave i plave boje. Oni mogu "podijeliti područje" s bijelim jelima, ali njihov iznos bi trebao biti manji ili barem jednak. Ako ima puno bijelih jela u kuhinji, to će učiniti sveukupni osjećaj kuhinjskog hladnjaka, a zapravo vam je potrebna da bude ugodna i topla, posebno u zimskim večerima.

Dizajn namještaja

Ako odlučite napraviti kuhinju isključivo u plavom, onda razmislite o tome što bi trebalo biti. Sada postoje mnogi setovi namještaja koji se značajno razlikuju u dizajnu. Na primjer, u modernom minimalističkom namještaju prevladava kombinacija kontrastnih boja: vrlo tamno i vrlo lagano. No, klasične opcije često se izrađuju u jednoj boji. Stoga, trebate odmah odlučiti što točno treba, jer dizajn namještaja uvelike utječe na osjećaj udobnosti. I, kao što znate, koncept "ugodan" za događaje ljudi je drugačiji.

bilje

Konačno, valja istaknuti da je kuhinja uvijek bila ugodna biljka. Stoga, ako volite cvijeće i imate vremena da se brinete za njih, vrijedi kupiti biljke čiji su cvjetovi također plavi i plavi. U tom slučaju savršeno se uklapaju u cjelokupni dizajn i "oživljavaju" vašu kuhinju. A onda, kada će sunčeve zrake padati u vaš prozor, sjedeći na večernjem stolu svakako razmislite o moru, odmoru i odmoru, opustite se i dobivajte pozitivne emocije cijeli dan.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: