Proizvodi za oblikovanje kose

Proizvodi za oblikovanje kose

lak za kosu

Hairspray – ovo je vjerojatno najpopularniji alat za polaganje dlake. Siguran sam da je na polici svake djevojke. I to ne čudi. Uostalom, ovaj alat je vrlo svestran i jednostavan za zamjenu. Danas, moderni štitnici za kosu nemaju samo funkciju fiksacije. Također su u stanju zaštititi našu kosu od štetnih ultraljubičastog zračenja i drugih negativnih čimbenika okoliša. Sastav lakaka često uključuje takve tvari i posebne komponente koje njeguju kosu, vitamine i aminokiseline, jačaju ih i daju sjaj.

Mnogi lakovi suhu kosu. Ali zahvaljujući suvremenim tehnologijama, sada možete odabrati lak bez alkohola. Također je poželjno obratiti pažnju na druge komponente ovog alata. Dobro je ako u lakku postoji glicerol (zadržava vlagu kose), pantenol (hrani kosu), betain (daje sjaj), benzofen (štiti od štetnih utjecaja vanjskog okruženja). Ponekad možete susresti takve sastojke kao sok od aloe i drugih. To su biološki aktivne tvari koje imaju pozitivan učinak na stanje kose.

Svaka kosa folije ima svoj stupanj fiksacije: superstrong, jak, srednji, slab. Stupanj fiksacije određen je koncentracijom polimera u lakovima. Više neposlušne vaše kose, veći stupanj fiksacije morate odabrati. Ponekad, za svečane frizure, djevojke odabiru lakove sa svjetlucavima ili nijansama. To daje poseban pogled na sliku.

Sprej za kosu

Cure za sprejeve ne koriste se često kao lak za kosu. I uzalud. Sprejovi uzrokuju manje oštećenja kose. Prednost je to što posjeduje poseban sustav za mikro-raspršivanje. Zahvaljujući njoj možete postići različite stupnjeve fiksacije i ne propustiti nijedan dio kose. Uz pomoć sprej, ne samo da možete popraviti kosu, već i održavati njihovu prirodnost i elastičnost. Sadrži mnogo više nutritivnih sastojaka koji štite kosu od ultraljubičastih zraka. Preporuča se koristiti u ljeto kada kosa treba dodatnu njegu.

mus

Ovaj styling za kosu nije prikladan za svaku djevojčicu. Preporuča se koristiti samo onima čija kosa je kratka ili ima prosječnu dužinu. Inače, alat neće popraviti vašu kosu.Također, ne smije se koristiti ako je kosa masna. Budući da će mousse učiniti teže, a moderna će stvoriti osjećaj da šetate s prljavom glavom. Mousses treba nanositi samo na mokru kosu i bolje je modelirati frizuru koristeći sušilo za kosu.

Gel kose

Ako imate kratku šišanje, onda pomoću gel možete napraviti bilo koji styling. Kosa s ovim alatom je fiksna vrlo pouzdana i izdržljiva, i najvažnije – za dugo vremena. Ako imate dugu kosu, gel je pogodan za stvaranje kovrča i valova. I pogodna je za svaku kosu, tanku i gustu.

Ako želite stvoriti učinak mokre kose, odaberite posebni gel. Postoje i takvi gelovi koji pomažu stvoriti volumen korijena kose. Takvi gelovi trebaju biti naneseni na kosu kada su još mokri i sušeni sušilom do potpunog sušenja. Ako je kosa suha, lomljiva ili pomiješana, onda dajte prednost onim gelovima koji ne sadrže alkohol. Njihov sastav često uključuje komponente kao što su kolagen, elastin i keratin.

Ako imate kovrčavu kosu, obratite pažnju na one gelove koji su posebno oblikovani za ovu vrstu kose.Oni ne sadrže samo komponente koje se brinu za kosu, već i one koje dobro uklanjaju svaki nastavak, i bez lijepljenja. U pravilu, ti helij imaju laganu strukturu, što znači da ne čine kosu teža. Za normalnu kosu, bolje odabrati gelove s laganom i ne-masnom strukturom.

vosak

Vosak se koristi kao dodatna zaštita za kosu. Zbog činjenice da sadrži masti, vosak ima njegu i zaštitnu funkciju. Nakon waxinga, kosa postaje poslušna i sjajna, često se koristi za oblikovanje djevojaka koje imaju kovrčavu ili suhu kosu.

losion

Losion bi trebao biti korišten kada polagate s kovrčama za kosu i sušilom za kosu. Ako često sušite glavu sa sušilom za kosu, najprije izaberite poseban losion. Mora biti hranjiv. Nanesite je na mokru ili suhu kosu. Omogućit će vašu volumen i trajnost kose. Međutim, neće pružiti pouzdanu fiksaciju. Stoga se smatra sredstvom dopunjavanja, a ne osnovnog.

Dizajniranje proizvoda koji imaju antistatički učinak

U pravilu, to uključuje različite emulzije i sprejeve.Uglavnom se koriste djevojke koje imaju tanku i nestašnu kosu. Zimi su takvi fondovi posebno potrebni. I za sve vrste kose.

Sprejovi s proteinima i aminokiselinama

Ovi alati mogu se smatrati univerzalnim, jer su prikladni za bilo koju vrstu kose. Daju sjaj i elastičnost kose, te ih štiti tijekom vrućeg sušenja sušilom za kosu.

Emulzija i tonik

Ova dva proizvoda su dizajnirana za finu kosu. Uz pomoć emulzija možete dodati volumen na kosu. Također, ovaj alat ima učinak regeneratora, što znači da čini kosu mekana, elastična i štiti ih od zapetljanosti. Ako pravilno nanesete emulziju na kosu, vaš stil frizura zadržat će oblik dobro tijekom dana.

Tonic je nešto poput emulzije u njegovim osobinama. Nakon primjene ne treba isprati. Djeluje odmah i pomaže kosi, a također pruža njegu i zaštitu.

tijesto

Ovaj styling alat se pojavio ne tako dugo u prodaji. Samo prije par godina. No, unatoč tome, već je uspio privući pozornost mnogih djevojaka. Pomoću zalijevanja, možete dati volumen kose, ako se angažira na korijenima, a ako je na vrhovima, možete promijeniti njihovu strukturu. Pasta ne ostavlja tragove na kosi i ne lijepi ih.Može se koristiti za stvaranje lagane nepažnje na glavi ili stvaranje zračnih romantičnih frizura.

Srednje razine alata

Ako koristite glačalice i sušilice za kosu, onda u vašem arsenalu za proizvode za njegu kose mora postojati sredstvo za termocoupljenje. Sadrži posebne komponente koje štite kosu od izloženosti visokim temperaturama, a također obnavljaju strukturu oštećene kose.

serum

Zahvaljujući serumu možete učiniti kosu ravnom, glatkom, sjajnom i istaknuti njihovu strukturu. Ako je vaša kosa malo, onda uz pomoć seruma možete ih poravnati i ne pribjegavajte glačanju i curlingu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: