Sastav dekorativne kozmetike

Sastav dekorativne kozmetike

Ružičasti sastojci

Ruž za usne sastoji se od pigmenata koji daju boju i baze: vlažne, mješavinu voska i ulja. Što je više voska u ruž za usne i manje kozmetičke hidratantne i uljne materije, to više vatrostalno i teško postaje. Stabilni ruž sadrži silikonsko ulje. Neke kozmetičke tvrtke zamjenjuju mineralne tvari biljnim uljima i parafinom – prirodnim voskom. Također ruž može sadržavati zaštitu od sunca. Kao pigmenti koriste se hipoalergenske kemijske boje, karmin i željezni oksidi. Titanov dioksid regulira zasićenost boja. U periku ruž za usne, glikol distearat ili silicijev dioksid se koristi kao čestice koje reflektiraju svjetlost, a kod nekih skupih ruža za usne koriste se finni biserni prah (umjetni) ili ekstrakti (prirodni) ribljih vlakana.

Kada kupujete ruž za usne, obratite pozornost na naljepnicu. Sastav ružnog usana može uključivati ​​štetne tvari. Na primjer, karmin se koristi u proizvodnji crvenih i ružičastih tonova ruža. Može uzrokovati alergijske reakcije. Vazelin ne samo da može uzrokovati alergije, već također osuši usne.Lanolin je dizajniran za hidratantni učinak, može uzrokovati poremećaj probavnog procesa.

Sastav praha i rouge

Puder i prašak su mješavina umjetnih i prirodnih pigmenata s titanovim dioksidom, talkom i česticama koje reflektiraju svjetlost: silicijevu i tinjcima. Od prirodnih pigmenata koji čine rouge, koristite šafran, karmin, šafran.

Prašci ili rouge sadrže tekući lanolin. Ovaj lijek sam po sebi uzrokuje hidratantni učinak, samo ako se prirodno ekstrahira. Neki proizvođači koriste takav lanolin, koji sadrži pesticide, koji nemaju najbolji učinak na kožu. Sastav praha može uključivati ​​mineralno ulje, ali ništa organski i mineralno u njemu. Zapravo, ova komponenta koja se dobiva kao rezultat rafiniranja naftnih proizvoda. U malim količinama ima blagotvoran učinak na kožu, ali visok sadržaj ovog proizvoda može rezultirati začepljenim pore. Talk je prirodni sastojak kozmetike. Njegova jedina negativna kakvoća je da može iritirati pluća.Tokoferol acetat u velikim dozama može uzrokovati svrbež, piling, iritaciju kože i alergije.

Tvari koje su dio maskare

Takva komponenta dekorativne kozmetike kao što je maskara je mješavina pigmenata koji imaju podlogu od ulja (kao što je ruž za usne). Sastav maske uključuje: crnu boju ugljena (pročišćenu), ultramarin (umjetni ili prirodni) željezni oksid. Temelj ulja je smjesa koja se temelji na terpentinu, lanolinu i biljnom ulju. Vosak baze maske sastoji se od: parafina ili karnauba, pčelinjeg voska. Hidrofobne tvari se koriste za otpornost na vodu. Za proširenje trepavica – mikrofibre najlon ili viskoza. Također je uključen u lešinu: ceresin, guma, metil celuloza.

Maska sadrži mnoge štetne sastojke. Boje sadržane u njegovom sastavu mogu uzrokovati iritaciju i gorenje. Ako se osjećate nelagodom dok koristite kupljenu polovicu, onda je bolje odbiti. Kada ga kupujete, uvijek pogledajte datum isteka. Uostalom, komponente trupla tijekom vremena mogu se početi raspadati, što pridonosi formiranju formaldehida.

Morate znati da sastav dekorativnih (i bilo koje) kozmetike uključuje kemijske spojeve. Prije odlaska u krevet, obavezno oprati. Da bi se smanjio rizik od negativnih posljedica, bolje je ne kupiti kozmetiku koja se prodaje "s rukama".

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: