Uklanjanje neugodnih mirisa

Uklanjanje neugodnih mirisa

Kako bi se uklonili neugodni mirisi u kuhinji, možete:

  • spaliti suhu narančastu ili limunovu koru na tanjurić, a zatim prozračiti sobu;
  • ulijte malo octa u posudu i držite je preko vatre dok se ne isparite, neugodni mirisi brzo će nestati;
  • donijeti mirise u pećnici, može se kuhati u njemu deset minuta tavi s vodom i limunovim ili narančastim koricama;
  • vrlo često postoji neugodan miris u kuhinjskim ormarićima, može se ukloniti uz pomoć mljevene kave malo natočene na odjeću;
  • neugodan miris u kutija za kruh može se ukloniti trljanjem krpom natopljenim ocatom, sušenim, prozračenim i miris će nestati;
  • izgled mirisa u porculanskom čajniku, koji se ne koristi dugo, treba prati, obrisati i staviti komad šećera na dno;
  • Miris u termos može se ukloniti rižom. Stavite dvije žlice riže u termos, stavite kipuću vodu preko nje, protresite ga, isperite toplom vodom. Termos će biti čist i loš miris će nestati. Također možete koristiti ocat s vodom;
  • ako miriše poput češnjaka, ribe, itd., treba ga oprati toplom vodom i ocem (dvije velike žlice etera za dvije litre vode – ocat).Ribni miris se također može ukloniti uz pomoć vruće slane vode;
  • miris u hladnjaku se eliminira, uz nekoliko tableta aktivnog ugljena. Da biste spriječili neugodne mirise u hladnjaku. Prilikom odleđivanja, poželjno nekoliko puta mjesečno, isprati toplom vodom i soda (jedna žlica soda za jednu litru vode), obrišite i osušite i odzračite najmanje trideset minuta. Držite sve proizvode s nepopustljivim mirisima omotanim;
  • kada kuhate kako biste mirisali, možete uliti malo octa na tavu i staviti na mali požar.

Miris kanalizacijske cijevi u kuhinji u kupaonici može se eliminirati tako što ulijeva više soli u rupu. Također je moguće ispirati cijevi otopinom soli za pranje (za jednu litru kipuće vode, dvije slane žlice).
Miris duhana ne bori se ni zrakom prostorije. Može se ukloniti širenjem mokrih frotirskih ručnika na prozorima ili drugim mjestima koja apsorbiraju miris. Takav miris može se eliminirati raspršivanjem otopine 5% formalina oko prostorije.
Da biste osvježili miris u sobi, možete staviti tanjur s laticama ruže.
Prilikom popravka, kako bi se brzo uklonili miris boje, potrebno je postaviti u kutove slanih limenki soli ili slane vode.
Odlučeno je pržiti ribu, a zatim, prije prženja, staviti na tijesto od ljušteno i sjeckani sirovi krumpir. Također možete koristiti mlijeko zalivši ga u lonac ribe, to neće mirisati, a riba će biti mekša i ukusnija. Ako riba miris poput blata, stavite je u vodu s ocem (dvije žlice po octa – ocat). Ako riba ima močvarni miris, može se rezati u komade, pustiti da se dobro slane petnaest minuta, a zatim isperiti. Miris će nestati, riba više ne treba soliti, i neće se raspasti tijekom prženja. Čak i kako bi se uklonili miris ribe, možete staviti komad šećera na štednjak ili uliti šećer. Miris ribe bit će manji ako poklopac octa zamotate ubrusom za vrijeme kuhanja poklopca lonca i bacite lijevak u tavu.
Kada kuhate kupus, miris se može smanjiti na minimum ako, pri kuhanju, dodate krišku crnog kruha umotanu u čistu tvar. Isti miris može se ukloniti ako je, dok je kuhanje, lonac prekriven vlažnom krpom u octu, a vrh je prekriven poklopcem.
Miris pri kuhanju repe može se ukloniti stavljanjem kora kruha u posudu.
Ako mlijeko izbjegne tijekom kuhanja, miris gorenja može se eliminirati tako da ulijeva sol na ovom mjestu, odmah soli, to će također pomoći pri čišćenju peći. Da biste isprali mlijeko i eliminirali miris mirisa, morate sipati soda za pečenje i sipati vruću vodu, razgovarati i dobro isprati.
Da bi se uklonili mirisi luka od jela, na dnu je potrebno uliti nekoliko žlica octa, staviti na vatru i kuhati tri minute. Zatim operite praškom za pranje i dobro isperite. Sa žlica, miris luk može se ukloniti tako da ih obrisati suhim stolom.
Miris ribe i luk iz noža može se ukloniti brišući preko mrkve ili krumpira.
Kako bi soba mirisna, posipajte nekoliko kapi parfema na hladnoj žarulji, a zatim ga uključite.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: