Vegetativna reprodukcija unutarnjih biljaka

Vegetativna reprodukcija unutarnjih biljaka

Umnožavanje beba-luka

Pravo luk s žaruljom rastu lukovice. Za transplantaciju, najveći od njih treba odabrati i staviti u podlogu.

Reprodukcija potomstvom

U blizini majke biljke s bočnih izbojaka pojavljuju se sićušna biljka. Ako je potomstvo prilično jak, a zatim pomoću oštrog noža, mogu se rezati blizu glavne puške, a zatim posaditi u pripremljenu vlažnu zemlju.

Reprodukcija biljaka od strane djece (listova klica)

Na listovima ili na njihovim rubovima formirana je sitna biljka, baš kao i biljka majke. U pravilu se izrezuje list s formiranom sićušnom biljkom i trupom duljine 3 cm i sadi u pripremljenu vlažnu zemlju tako da list leži na tlu.

Reprodukcijski izbojci

Na vrhovima dugih stabljike formiraju se sitne biljke s zračnim korijenima – one se moraju odvojiti i zasađivati ​​u tlu.

Reprodukcija raslojavanjem

Upotreba ove metode vegetativnog razmnožavanja uzrokuje da izbojci biljke tvore korijene dodirivanjem s tlom. U malom loncu, čeljust lišća treba pritisnuti u zemlju pomoću igle.Da bi korijeni rasti brže, možete lagano rezati stabljicu na mjestu gdje dodiruje zemlju. Kućne biljke s puzavim stablima obdarene su slojevima iz prirode.

Reproducirajuće reznice

Stabljivica je listopadni dio stabljike koji još nije pleten, ali ne bi trebao biti posve mekan. Rez treba biti oko pola centimetra ispod čvora, dužina rezanja treba biti 5-10 cm, a rezanje bi trebalo imati oko 2-4 čvorova. Donje letake treba ukloniti, a zatim posaditi u pripremljenu zemlju ili staviti u staklenku vode.

Reprodukcija apeksnih reznica

Razmnožavanje biljaka na ovaj način uključuje korištenje vrha stabljike. To bi trebao biti izrezan izravno pod nekoliko listova, dok na ručki trebaju biti samo 2-4 parova. Da bi se ukorijenili korijenje, mora se posaditi u tlo do dubine od oko 2 cm, ili staviti u staklenku vode.

Reproducirajući list reznice

Postoje mnoge biljke u kojima nove biljke mogu rasti izravno s lišća. Takve biljke zatvorene brzo korijene, kako u tlu tako iu vodi.Na primjer, u begonija, list na stražnjoj strani velikih žila mora biti urezan nožem i zatim položen na tlo. Kako bi se dotakla tlo na cijeloj površini ploče, treba ga ojačati sitnim kamenjem. Korijeni će se pojaviti na mjestima rezova, a malena biljka će se pojaviti na površini lista.

Reprodukcijski dijelovi listova

U nekim vrstama biljaka korijeni mogu staviti i listove. Da biste to učinili, isječite list i posadite u pripremljenu vlažnu zemlju.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: